Acabades vacances… benvinguda escola!

Comencem un nou curs, amb regust de no haver gaudit del tot del estiu. M’han pesat mentalment les conductes de la petita. Però, com en tot, no només hem tingut aquests moments i vull fer balanç de coses positives per poder encarar aquest nou curs amb més optimisme del que he acabat les vacances.

Ha estat un estiu on el tema comunicatiu ha augmentat. A nivell de comprensió ha millora’t molt. Encara hi ha molt recorregut per endavant, però, dia a dia, veus que és més fàcil poder mantenir una conversa amb ella. Té molt més vocabulari, molt més del que fa servir. I se l’ha d’estirar. A vegades et sorprèn amb algunes frases! Però quan pot fer-se entendre a través de gestos, fa ús d’aquest recurs. També es cert que quan està tranquil·la tot li és més fàcil. Així que em fa una mica de por l’inici de curs. Molts canvis a assimilar i entendre. Espero que a l’escola puguin estirar-la i la vegin com la veiem nosaltres.

Ara ha començat a pintar alguna cosa. Hem aprofitat un dels seus grans interessos. Els Gegants del Pi i li agrada dibuixar-los. Com jo no sóc gens artista, ella ha agafat el meu model, i bé… crec que fins i tot ho fa ella millor que jo 🙈

Tema lletres i números. Les lletres les reconeix totes. I amb els números i comptar anem millorant.

Les tisores sembla que ja les té controlades també. Vam començar amb les de retorn però pot fer servir les normals.

És més autònoma en tot. En vestir-se i desvestir-se. En el control d’esfínters.

I li encanta jugar a jocs per torns: memory, al veig veig amb animals (li costa perquè et diu una característica i de seguida et diu el nom del animal o objecte), un joc de descriure animals i coses a través de sons o gestos, dominó, … en petit grup, ella gaudeix molt del joc compartit.

I la pregunta què em remou aquests dies…Què n’espero de l’Escola aquest any? (veureu que moltes les repeteixo, no puc evitar-ho)

 • Molta comunicació, que ens puguin dir què fa i què no. I anar fent les modificacions pertinents sempre que siguin necessàries.
 • Sinceritat.
 • Què la mestra trobi estratègies i s’adapti al que pot fer amb ella.
 • Què ens permetin col·laborar i ajudar-la en temes concrets que treballin.
 • Què sigui una més del grup classe.
 • Adaptar la manera de dirigir-se al grup classe al que ella pot entendre. Bàsicament consignes clares i, en algun cas, suport visual.
 •  Incloure-la en TOTES les activitats del grup-classe. I quan no entengui alguna cosa, que s’adapti l’explicació o que un company la pugui guiar. Normalment, als nens els agrada ajudar, ho podem aprofitar!
 • Què puguin entendre la seva manera d’aprendre, ja que ella s’esforça moltíssim dia a dia. Però tot li costa molt més que a la resta. Quan ella veu que fa bé les coses, la alegria és doble.
 • Què li diguin tot allò que fa bé. Perquè a vegades el nivell d’exigència és molt alt i no es veu l’esforç que hi ha darrera.
 • Què els moments fora del grup classe siguin els menys, fruit de la necessitat clara de la Laia. Però que no es converteixi en un recurs habitual. Darrera d’una mala conducta sempre hi ha un motiu. Anticipar-se sempre és la millor opció.
 • Reconduir possibles obsessions, no deixar que s’hi passi hores.
 • Coordinació amb els terapeutes, que puguin tenir la confiança de demanar pautes i ajuda si no saben com fer alguna cosa. Ells estan per això, per ajudar a la meva filla, sigui dins o fora de casa. I a l’Escola ells poden aportar moltíssim i fer que el dia a dia dins l’aula sigui millor per a tots.

He de reconèixer que aquest any tinc POR però també ESPERANÇA. Desitjo que gràcies a la feina de la Mestra Tutora, la Mestra NEE i la resta d’equip la Laia creixi com a persona, assoleixi objectius i sigui la nena feliç que cada any ens ha anat sorprenent en positiu.

Confio en l’Escola i confio en l’equip de docents i la Tutora. El compromís i la capacitat d’adaptació seran molt importants.< b>Tenim un bon repte per davant. I qui no vol reptes a la seva vida? Som-hi!<

/p>

4 respostes a “Acabades vacances… benvinguda escola!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s