La FaPaC denúncia la manca d’especialistes als menjadors escolars

Fa uns dies com a GAMIN ens vam reunir amb la FaPaC per conèixer de primera mà l’inici inminent de la campanya “Escola inclusiva, menjadors inclusius”.

S’ha de poder atendre a tot l’alumnat i no admetre que cap infant marxi a casa a dinar per manca de recursos. Donar resposta a tots els infants a l’hora del migdia vindrà com a compliment de drets acordats i firmats en el Decret 150/2017.

Creiem que és el primer pas de molts per a la inclusió de totes les nenes i nens amb NEE a les escoles.

És important fer la màxima difusió possible d’aquesta campanya, perquè és vol aconseguir els màxims testimonis. Serà la via de les famílies afectades per poder explicar lliurement les situacions d’injustícia i vulneració dels drets que pateixen els seus fills i filles.

Us copio la nota de premsa i l’enllaç del formulari que han d’omplir les famílies afectades.

Les famílies reivindiquen la falta de dotació d’especialistes en educació especial als menjadors escolars

·         La FaPaC denuncia l’incompliment de la normativa i la vulneració de drets fonamentals dels alumnes amb necessitats educatives específiques (NEE) en el servei de menjador.

·         Les famílies i AMPA afectades es veuen obligades a assumir els costos dels especialistes en educació especial que li corresponen al Departament d’Ensenyament.

 

Barcelona, 10 de maig 2018

Des de la FaPaC advertim que l’educació inclusiva no eximeix al Departament d’Ensenyament de complir amb les seves obligacions respecte els alumnes amb NEE que s’escolaritzen en centres educatius ordinaris i, per això, fem una crida a tota la comunitat educativa i a la societat en generala donar suport a la reivindicació de la FaPaC i a fer visible l’exclusió que provoca el Departament per la seva inactivitat i elusió de la seva responsabilitat.

La federació ha encetat la campanya “Escola inclusiva, menjadors inclusius” amb la finalitat de conèixer la realitat que viuen les famílies amb fills i filles amb necessitats educatives especials. A través d’un formulari que es fa arribar a les més de 2.300 AMPA federades es vol saber si l’alumnat amb NEE es pot quedar a dinar a l’escola i qui assumeix el cost dels especialistes en el temps de menjador.

FORMULARI: Crida a les FAMÍLIES i AMPA per reclamar personal especialitzat als menjadors escolars amb alumnes amb NEE

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s