Intentant desconnectar

Fa molts dies que em volta pel cap un núvol que no em deixa dormir.

M’ha donat per pensar en el futur de la Laia. Sí, sé que és molt petita i que ha avançat moltíssim i n’estic molt orgullosa d’ella. Ho sé, també sé tota la feina que ha fet ella i que hem fet perquè sigui així (gràcies Laura, Ricard, Ana i Alícia).

L’hauríeu d’haver vist com va cantar la primera de les cançons de Nadal d’aquest any a l’escola! Va ser la nena alegre, connectada i divertida que coneixem les de casa.

Per què necessito desconnectar? Agafar aire? Doncs perquè després de la reunió i les notes de l’escola, estic segura que la Laia podria avançar molt més si sabessin realment com aprèn. Estic convençuda que s’aprofitaria més el temps buscant estratègies dins l’aula que funcionessin, en lloc de separar-la del grup a la famosa “aula petita” amb altres dos nens amb dificultats. Sé que es fa un treball molt concret i específic per millorar a escala global, però llegir a l’informe més coses del que fa a aquesta aula que del que fa dins la classe amb la resta de companys, fa mal i no estaria en la línia d’una escola inclusiva a la qual té dret i per la que lluitem des de Gamin.

Sé que des de l’escola ho intenten, però em dóna la sensació que adaptar acaba sent sinònim de retallar. I no hauria de ser així.

A la reunió vam demanar més comunicació i saber anticipadament la programació del que es treballarà. Esperem que puguem funcionar plegades per donar resposta als seus dubtes en l’elaboració o com enfocar materials per a poder ajudar directament a la petita. Saber que funciona amb ella i que no, o treballar coordinades el mateix, seria de gran ajuda per a totes.

Ajudem-la conjuntament, perquè la petita sigui sempre la nena satisfeta i alegre que vaig veure a les nadales d’aquest any. Es tracta de facilitar-li el camí, no de treure-la daquest i crec que totes ho sabem, falta estar en la mateixa línia.

Tornant a la cançó de Nadal, dir-vos que estic orgullosa per tot l’aprenentatge que hi ha darrere: la millora de l’escolta musical, la memòria lingüística, el ritme, organització i coordinació corporal i, sobretot, l’alegria compartida amb les seves amigues i companyes de curs.

Aviat continuaré explicant si marxa o no el meu núvol i intentaré desconnectar. De moment, us deixo amb un vídeo per felicitar-vos el Nadal i on surt un fragment de la Nadala a l’escola on se la veu feliç sent una més.

(Cançó Compta amb mi de Txarango)

Gaudiu de les Festes i agafeu aire fresc i renovat. Bon Nadal!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s