La castanyada que no esperàvem

Quan hi ha una dificultat davant, li dono voltes, consulto a amigues i terapeutes, rumio i, a poc a poc, anem trobant estratègies o maneres de fer i així anem avançant.
Potenciar les seves capacitats i superar les seves dificultats. #sempreendavant és el meu lema.
Ahir va ser un dia dur. Tot semblava que anava bé, però és cert que portava uns dies més nerviosa i irritable.

La petita va anar contenta a l’escola, se sabia el ball i el poema. A casa el cantava i ballava. Sempre havia gaudit del ball i de la celebració de la Castanyada a l’escola amb més o menys entusiasme.
A vegades els dies es torcen quan menys t’ho esperes.
Masses canvis a les rutines? Actes amb molts infants, soroll i descontrol? Li fa mal alguna cosa i no ens ho sap dir? No ho sé.

Quan vaig arribar a l’escola i vaig veure la cara de la petita només pensava a agafar-la i sortir corrents. Ja sabia que passaria. La veia en bucle i quan està així… tot es torna molt difícil de gestionar.

Amb la petita hem avançat i superat moltes coses, però les conductes disruptives i quan entra en aquest bucle… és un tema que es resisteix. Penso, observo, li dono voltes i més voltes buscant com canviar-ho o com reconduir-ho abans que vagi a més. No paro de pensar com prevenir aquestes situacions.
Però no veig la llum. Sé molta teoria, he parlat amb diferents terapeutes (els que ja la coneixen i altres que són experts en conductes), he llegit llibres sobre ansietat, etc. Quan estic present puc intentar gestionar-ho, vaig veient i vaig modificant segons la seva reacció, però hi ha coses que funcionen en una situació i trobar en cada moment com actuar és complicat fins i tot per mi que la conec molt. Es fa difícil prevenir-ho perquè molts cops és la suma de diversos factors.

Ahir va ser dur veure que per més que dono voltes i miro com treballar aquestes conductes viure-les sempre em supera. Em preocupa perquè no veig com superar-ho o canviar-ho. Pateix ella, pateix el del costat i patim nosaltres.

Les que em coneixeu, sabeu que sóc extremadament sensible i quan exploto necessito respirar i agafar aire per tornar amb més força.

Ahir no vàrem poder gaudir de #lacastanyada. Avui amunt! #bonacastanyada!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s