Dia 55/X

Fa un parell de setmanes un dels deures que li van posar eren els vertebrats. És un tema molt complex i vaig decidir abordar-lo de manera transversal i amb calma. Quan dic transversal vull dir que intento introduir-li de diferents maneres: vídeos, escrits, jocs, pintant, amb ninos, etc. Tot el que se m’acudeixi per fer-li més vivencial i així veure que és el que més li pugui cridar l’atenció per aprendre.

Una de les terapeutes li va fer un vídeo i, a més a més, hem vist algun vídeo a YouTube que en parla. Però són molts noms i conceptes abstractes que necessiten anar a poc a poc. Així que hem estat fent un lapbook, ja que pintant, enganxant, escrivint ella va anomenant i aprenen. Jo vaig repassant amb ella. El lapbook em va bé per tenir tota la informació junta, feta entre les dues per anar repassant conceptes.

Una altra terapeuta ens va enviar material molt gràfic amb algun picto i imatges de relacionar que l’ajuden a situar-se. Demà a veure si me’n recordo i te’l mostro, si veus que em passa per alt i t’interessa, m’ho dius.

Us ensenyo el lapbook i el que he fet servir per a separar els 5 grups de vertebrats.

El que sí que té molt clar és que els vertebrats tenen ossos i que hi ha 5 grups. Els peixos i els ocells també els domina bastant. En els altres grups seguim treballant. Els mamífers són els que li creen més confusió. Però anem pel bon camí.

També veuràs que a casa tinc un mamífer “gordito” que no suporta als rèptils 🤣🤣🙈

Avui també he volgut comprovar si coneixia i entenia els símbols de més gran i més petit. Et deixo un breu vídeo on queda clar que si els entén.

Inicialment ho he fet com a part d’un joc, hi havia uns cubs roses i uns blaus, tirava el dau i tocava un dels colors. Quan acabàvem la fila, separàvem pels colors i veiem quin era el color on n’hi havia més.

Llavors la meva explicació ha estat: la boca grossa del cocodril és menja on n’hi ha més. Ho té clar amb nombres de l’1 al 9. Si escolteu el final del vídeo quan agafa el símbol diu: “ñamñam”. Li despista el símbol =, però ho hem solucionat ràpidament. Demà ho tornaré a provar amb els símbols sense que representin cocodrils.

I, per acabar, el dia una foto de la banyera. Avui amb biquini per a tenir més colors amb el llum negre. T’he dit que li encanta experimentar amb aquesta llum? 😅

Seguim 💪🏻

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s