Paper reciclat i escuma

Avui tinc dues coses a explicar-te. Primer, t’enseyo el procés i com ha acabat la nostra manualitat pel cole, fer paper amb #paperreciclat. I segon, volia provar fer un arc de sant martí amb escuma, ja t’aviso que no ens ha sortit gaire bé. 😅

Ah! I inaugurada minipiscina (amb boletes hidrogel) per aquests dies que encara no fa massa calor.

Per fer paper reciclat és molt fàcil i m’ha servit per treballar motriu i sensorialment amb la peque.

Primer, es fan trossets petits de paper, ben petits. Va bé per a la motricitat fina i per fer la pinça, així que gaudiu trencant papers a bocinets.

Després dins una safata o bol afegir els papers amb aigua i els vam deixar una estona en remull.

El, pas següent, es pot fer de dues maneres, amb morter com nosaltres o amb batedora. Nosaltres no vam poder triar, va morir la nostra batedora i, la veritat, millor. Amb el morter és una bona manera per fer força amb la mà i el braç aixafant els papers molls i això també ajuda a nivell de motricitat fina ☺️. Així que feu ús del morter, almenys una estona.

Nosaltres anàvem fent pauses.

Seguidament, treure l’aigua de la pasta. Aquí la Laia també va gaudir empastifant-se les mans, estrenyent i escorrent.

I, l’últim pas, quan tens una bona pasta, és posar-ho damunt un drap de cotó fent les formes que vulguis amb motlles o sense motlles.

La nostra pasta com no estava molt fina, havíem de vigilar no trencar-la quan fèiem les formes (treballant l’atenció) i hi vam afegir floretes decorant les nostres siluetes, com vam veure a Mama con ideas (d’Is)

Llavors només restava esperar que s’eixuguessin al sol.

I el resultat no ha estat d’un paper fi, crec que ha quedat més gruixut per no fer ús de la batedora i escórrer massa la pasta.

Però us he de dir que a nosaltres ens agrada, sobretot perquè no necessites moltes coses i ella ha pogut participar de tot.

De totes maneres, provarem un dia com queda amb la batedora i amb papers menys pintats perquè quedi un color més clar de paper.

Pel que fa a l’arc de sant martí amb escuma no ha sortit. Però la peque ha pogut jugar amb escuma i jo jugar a fer fotos ☺️🤣.

La idea era senzilla, aigua i sabó en un bol. Una ampolla tallada i un mitjó amb diferents colorants. Bufes i surt com una màniga d’escuma i amb això ens hem quedat. Un lleuger color verd, com el que veus a la primera foto però res més.

A la Laia veure com sortia l’escuma en columna l’ha fascinat.

Vigileu fer-ho amb petits que en lloc de bufar aspirin, bufeu vosaltres i que elles gaudeixin.

Seguim 💪🏻

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s