Els nombres jugant

Avui una amiga m’explicava com està introduint els nombres amb el seu fill i em demanava propostes. Amb la Laia quan una cosa li resulta difícil el millor és variar materials i, sobretot, jugar! Així que aprofitant que li encanta el joc de memori n’he inventat un de nombres.

Per una banda tenim les desenes i, per altra, les unitats. Amb aquestes fustetes que veus a les fotos és fàcil separar-les. Les posem cap per avall i juguem per torns, tot i que ella m’ajuda a mi (quan no em ve al cap el nombre 😉) i jo a ella perquè no es frustri. Primer diem la desena que ens ha tocat i després agafem la unitat la posem a sobre i diem el nombre final. Es tracta que sigui divertit i també fem alguna trampa, que li resulten molt divertides a ella 🤪 Els nombres destapats els retirem. Així són partides molt curtes i això també ajuda.

L’altre joc, no recordo si us el vaig ensenyar. Està fet amb canyetes i dos rotllos wc. És fàcil de fer com veus. Amb aquest el què faig és treballar, de moment, del 10 al 29, ja que és on presenta més dificultats, quan ho tingui assolit modificaré la proposta.

El que faig és llençar els nombres per terra, excepte el 10, i comença el joc i les corredisses! Li ensenyo el 10 i ella m’ha de dir quin és. El llenço a terra i hem de córrer a agafar-lo i posar-lo com veieu a la foto. Un cop posat, diem el següent nombre, sempre espero que el digui ella, si no se’n surt l’ajuda que li dono és fer el recorregut dels nombres: 10, 11, 12 i … Normalment així no falla. I a córrer per trobar el nombre per terra. Aquí també valen les trampes, sempre li prenc el número o la persegueixo per prendre-li, l’agafo a coll, li estiro el nombre…, Evidentment a ella això és que li agrada. 😝

Ara tinc al cap una altra manera per quan se’n cansi d’aquestes. Ja t’aniré explicant.

Espero haver-me explicat bé i siguin entenedors els nostres jocs. Ja em dius!!

Seguim 💪🏻

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s