Tanquem el trimestre

Aquest curs està sent diferent.

Per les fotos i vídeos que vaig veient, sembla que no té tanta dependència amb l’adult. És un pas molt important.

La mestra li dóna la seguretat que necessita quan té moments d’angoixa i aquesta seguretat no se li pot negar. L’han de saber acompanyar perquè no pateixi ansietat, però també s’ha de saber quan deixar-la anar, per incorporar-la de nou al grup.

Tractar-la sempre com si fos una nena més petita no és la solució a l’angoixa i s’ha de saber quan tibar-la perquè no es vagi fent més rígida en situacions fora de la seva rutina habitual.

Sé que no és fàcil i, pel poc que veig, sembla que s’està fent bé.

Quan la veig sortir de l’escola i quan em miro les fotos o vídeos no puc parar d’observar amb qui està i si la veig tranquil·la. El fet que no baixi cada dia agafada de la mà de la mestra és bon senyal.

Com veuràs en aquest tros de vídeo, no necessita cap referent adult amb ella pel ball. En altres vídeos i fotos d’excursions també se la veu amb els companys, tot i que estic segura que deu buscar a la mestra, però almenys no està tota l’estona amb ella.

Vídeos com aquest, em permeten veure que està relaxada ballant amb les seves amigues i companyes. És molt més llarg i es veuen moments de desconnexió, on els mateixos infants intenten reconduir-la per introduir-la de nou al ball i això és molt bonic. És respectar els seus moments i, a la vegada, fer-la tornar amb ells.

És inclusió, entendre-la sense necessitat de dir-ho i m’emociona molt veure-ho.

En els dos cursos anteriors, quan hi havia activitats fora del seu dia a dia, sempre necessitava la mà de la tutora per poder estar-hi mínimament tranquil·la, però si no saben anar-la deixant, cada cop es torna més rígida amb l’adult i acaba fent poques coses sense aquest suport.

Com pots veure, aquest any no és així. Ella gaudeix d’aquesta activitat.

Sé que no és una tasca fàcil i, segurament, aquest any, sense la pressió del públic familiar, d’actes multitudinaris i amb menys transicions d’espais diferents de l’aula, és un curs ideal per progressar en aquest sentit i s’està aprofitant.

Així que acaba aquest primer trimestre i estic força contenta amb l’escola en aquest sentit.

Ja em coneixes i saps que no tinc massa filtre quan les coses no m’agraden, però sé valorar els petits progressos i la feina ben feta.

Seguim 💪🏻

Mira el vídeo fins el final. És un minut.

Si no pots veure el vídeo, clica a aquest enllaç d’instagram: vídeo

3 respostes a “Tanquem el trimestre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s